Angol várak, wales-i várak, skót várak, várak Skóciában > Várak - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Angol várak, wales-i várak, skót várak, várak Skóciában > 16 weboldal. Kategória leírása: Anglia, Skócia, Wales valamint Észak-Írország festői tájain található várak, erődítmények, várromok. Mindezek meseszép tájakon, legelésző birkanyájakkal övezve. (Castles of Britain)

var.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Wales kastélyai
Wales kastélyai
http://www.castlewales.com/

Welcome! Croeso! Az oldal Wales középkori váraival, kastélyaival foglalkozik, valamint egyedülálló kultúrájukkal és nyelvükkel. Mint azt sokan tudják, a várak földjének is nevezik Walest(méltán).

www.castlewales.com
Edinburgh - Skócia
Edinburgh - Skócia
http://www.edinburghcastle.gov.uk/

Edinburgh Castle - Edinburgh-i vár hivatalos honlapja. Programok, események, fesztiválok. Edinburgh vára az Egyesült Királyságban, Skócia területén.

www.edinburghcastle.gov.uk
Caernarfoni vár - Wales
Caernarfoni vár - Wales
http://hu.wikipedia.org/wiki/Caernarfoni_v%C3%A1r

Wikipédia: Caernarfoni vár - Wales. Egyik legimpozánsabb középkori építmény az Egyesült Királyság, Wales területén. I. Eduárd angol király építtette a Seiont folyó torkolatánál, ahonnan ellenőrizhette a fennhatósága alá került Észak-Walest, valamint a Menai-szorost és Anglesey szigetét.

hu.wikipedia.org
Tower - London
Tower - London
http://hu.wikipedia.org/wiki/Londoni_Tower

A londoni Tower több erődített részből álló középkori épületegyüttes a Temze partján, amely az idők során erődítmény, fegyverraktár, királyi palota és főrendű foglyoknak szánt börtön, valamint levéltár és csillagvizsgáló is volt. Évszázadok óta hollók is laknak a Towerban, melyekről nagy odafigyeléssel gondoskodnak, mivel a legenda szerint ha a hollók elhagyják a Towert, elpusztul a Tower, a monarchia, sőt az egész birodalom.

hu.wikipedia.org
Beaumaris vár - Wales
Beaumaris vár - Wales
http://www.beaumaris.com/

A Beaumaris vár Észak-Wales, Beaumaris városban, Anglesey szigeten, Gwynedd megyében található. Beaumaris (beau mareys) jelentése "szép mocsár". 1986 óta a Világörökség része.

www.beaumaris.com
Harlech vár - Wales
Harlech vár - Wales
http://hu.wikipedia.org/wiki/Harlech_v%C3%A1r

A Harlech vár Észak-Walesben, kettősfalú vár, egy tengerhez közeli dombon helyezkedik el. Különlegessége a masszív kapubejárat.

hu.wikipedia.org
Conwy vár - Wales
Conwy vár - Wales
http://www.conwy.com/

Conwy vár hivatalos weboldala. A vár és 2 km hosszú város fala Észak-Wales-ben található. A világörökség része. Az oldalon minden információt megtalálunk angol nyelven, valamint nyitvatartási idejét.

www.conwy.com
Edinburgh-i vár
Edinburgh-i vár
http://hu.wikipedia.org/wiki/Edinburgh-i_v%C3%A1r

Wikipédia: Edinburgh-i vár. Története, érdekességek, a vár leírása, mely Edinburgh városának és Skóciának jelképe.

hu.wikipedia.org
Dunnottar Castle - Scotland
Dunnottar Castle - Scotland
http://www.dunnottarcastle.co.uk/

Dunnottar Castle - Dunnottar vára, várrom hivatalos weboldala. Egyesült Királyság - Skócia területén, mely felejthetetlen élményt nyújt a látogatóknak.

www.dunnottarcastle.co.uk
Dunnottar vára
Dunnottar vára
http://hu.wikipedia.org/wiki/Dunnottar_v%C3%A1ra

Dunnottar vára egy romos, középkori erődítmény, mely egy meredek, sziklás földnyelven helyezkedik el, Skócia északkeleti partvonalán, körülbelül 3 kilométerre Stonehaven településtől.

hu.wikipedia.org
Stirling vára - Skócia
Stirling vára - Skócia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Stirling_v%C3%A1ra

A Stirling városában található Stirling vára az egyik legnagyobb és - úgy építészetileg, mint történelmileg - legfontosabb vár Skóciában.

hu.wikipedia.org
Tantallon
Tantallon
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tantallon_v%C3%A1ra

Tantallon vára egy, a 14. század közepéről ránk maradt erődítmény, amely 5 km-re délkeletre található North Berwicktől (East Lothian, Skócia). A késő középkori függönyfalas skót várak mintájára épült tantalloni várat mindössze egy oldalról, a szárazföld felől védte várfal, a másik három oldalról a tengerpart sziklái biztosítottak természetes védelmet.

hu.wikipedia.org
Caerlaverock kastély - Skócia
Caerlaverock kastély - Skócia
http://www.historic-scotland.gov.uk/propertyresults/propertyoverview.htm?Pro ...

A világ egyetlen háromszögletű vára, mely a 13. században épült. Skócia népszerű turisztikai attrakciója. Dumfries and Galloway, DG1 4RU, Egyesült Királyság

www.historic-scotland.gov.uk
Kisimul vára - Skócia
Kisimul vára - Skócia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kisimul_v%C3%A1ra

Kisimul (Kiessimul vagy Chisimul) vára egy kis középkori vár Skóciában, a Külső-Hebridák Barra nevű szigetén, Castlebay központjában.

hu.wikipedia.org
Urquhart vára - Skócia
Urquhart vára - Skócia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Urquhart_v%C3%A1ra

Urquhart vára Skóciában, a Loch Ness mellett, az A82-es főut mentén, Fort William és Inverness között található. Közel fekszik Drumnadrochit faluhoz. Bár manapság teljesen romos állapotban van, a középkori Skócia egyik legnagyobb erőssége volt.

hu.wikipedia.org
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
var.wyw.hu: Várakról szóló webkatalógus. Vár útikalauz: várak, várromok, várkastélyok és erődök Magyarországon és külföldön. Hasznos tippek, túraútvonalak, várbarátoknak, történelmi kultúra iránt érdeklődőknek. Programlehetőségek, valamint a középkor, lovagkor hangulatát visszaadó várjátékok, éttermek.
Gyűjteményünkben 270 válogatott várak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 270 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3756