Top 40 legújabb link > Várak - wyw.hu

Szponzorált linkek
Regéci vár és látogatóközpont
http://www.regecivar.hu/

A megújult Regéci Vár és Látogatóközpont Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. A beruházásoknak köszönhetően a fedett kiállítótéren a vár történetét bemutató gyűjteménynek, interaktív kiállításnak és a régészeti feltárás leletanyagát lehet megtekinteni. A rendezvénytéren színes programok, lovagi tornák teszik teljessé a látogatói élményt. Regéc falu központjában egy új turisztikai fogadóépület, és látogatóközpont épült.

Regéci vár és látogatóközpont
Várak a Börzsönyben
http://varakborzsony.uw.hu/

Várak a Börzsönyben: Drégelyvár, Hont vára, Nógrád vára, Pogányvár, Salgóvár...

Várak a Börzsönyben
Fórum
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9038753

Index Fórum - Törzsasztal: Fórum várak, várromok témában.

Fórum
Tóth Géza weboldala
http://www.tothgeza.hu/Varak.html

Tóth Géza weboldala - Magyar várak térképes listája.

Tóth Géza weboldala
Erdély
http://erdely.wyw.hu/

Erdély látnivalói, régiói, történelme, szállások, utazások. Erdélyben megcsodálhatjuk a természet szépségét, vendégszeretetet, sok szép élménnyel gazdagodhat az ide látogató.

Erdély
Háttérképek: várak és kastélyok
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/varak-es-kastelyok

Várak és kastélyok háttérképei a világ minden részéről. - kepguru.hu

Háttérképek: várak és kastélyok
Neuschwanstein kastély - Háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/neuschwanstein-kastely

Neuschwanstein kastély háttérképek, mintha egy tündérmesében járnánk.

Neuschwanstein kastély - Háttérképek
Csesznek - Háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/csesznek

Háttérképek a Cseszneki várról a képguru.hu oldalán.

Csesznek - Háttérképek
Bory-vár háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/bory-var

kepguru.hu - Építmények: Bory-vár (Székesfehérvár) háttérképek.

Bory-vár háttérképek
Budai vár háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/budai-var

képguru.hu - Szép, igényes háttérképek a Budai várról.

Budai vár háttérképek
Don Quijote - Lenti
http://www.donquijote-lenti.hu/

Középkori környezetben korhű kiszolgálással és korhű étkészletekkel, 110 féle egyedi étellel, extra nagy adagokkal, szívélyes kiszolgálással várjuk a megszokott hétköznapokból kiszakadni vágyó kedves vendégeinket. A házias ízekről, látványos tálalásról és a megszokott, jó minőségről "királyi" szakácsaink gondoskodnak.

Don Quijote - Lenti
Sir Vincent - Győrszentiván - Kertváros
http://www.sir-vincent.hu/

Sir Vincent Lovagi Étterem - 9011 Győrszentiván - Kertváros, Dunasor 1.

Sir Vincent - Győrszentiván - Kertváros
Camelot Restaurant - Siófok
http://www.camelotrestaurant.hu/

A Camelot korát idéző középkori étterem külsőségeiben is a lovagkort idézi: a bejáratnál kőből rakott kerítésen halad keresztül a látogató, akit odabent régmúlt idők hangulatát árasztó falak vesznek körül. Belépve rögtön udvari bolond csalogatja maga után a három méter magas páncéllovag mellett elhaladó hölgyeket és urakat a súlyos fa asztalokhoz. Az asztaltársaság ezt követően figyelemmel kísérheti, mint készülnek a fenséges fogások, hiszen azokat szemük láttára süti-főzi a szakács. Az ínycsiklandó falatokat korhű ruhákba öltözött pincérek szolgálják fel fa- és cseréptálakban, melyekből a nemes társaság faétkészlettel vagy épp anélkül, puszta kézzel lakmározhat.

Camelot Restaurant - Siófok
Excalibur Étterem - Eger
http://www.excaliburetterem.hu/

Excalibur Középkori Lovagi Étterem weboldala - 3300 Eger, Érsekkert 1.

Excalibur Étterem - Eger
Sir Lancelot Lovagi Étterem
http://sirlancelot.hu/

Középkori étterem, a régmúlt hangulatában, korhű zenékkel. H-1065 Budapest Podmaniczky u. 14

Sir Lancelot Lovagi Étterem
Visegrádi lovagi tornák
http://www.visegrad.hu/lovagi-torna

Egész évben szervezünk lovagi tornákat a visegrádi Alsóvár szabadtéri színpadán a Szent György Lovagrend előadásában. A programokat kívánság szerinti időpontban, 30 fő létszámtól rendezzük meg.

Visegrádi lovagi tornák
lovagok.hu
http://www.lovagok.hu/

Debreczeni Arany-Keresztes Lovagok Egyesülete. A hagyományőrző haditorna egyesület olyan embereket tömörít, akik fontosnak érzik a régmúlt idők kultúrájának felelevenítését, és szeretnék ezt bemutatni, továbbadni a ma élő emberek, különösképpen a fiatalok számára.

lovagok.hu
Rezi és Tátika vára
http://www.heviz-info.hu/rezi.html

Balaton-felvidék: Rezi és Tátika várának igaz története sokáig ismeretlen volt a nagyközönség előtt. Több, a sok évszázados falakhoz kapcsolódó legenda kering ma is.

Rezi és Tátika vára
Visegrád - Fellegvár
http://www.visegrad.hu/muemlekek-muzeumok

A visegrádi vár a csodálatos Dunakanyarban, a Visegrádi-hegység sziklacsúcsán áll. A ma látogatható Fellegvár nem az első vár, amely itt épült. Az első vár, amely a tatárjárás során pusztult el, a Sibrik-dombon, az egykori római tábor alapjaira épült.

Visegrád - Fellegvár
Veszprém vára
http://hu.wikipedia.org/wiki/Veszpr%C3%A9m_v%C3%A1ra

A hét dombra épült Veszprémet a királynék városaként is emlegetik. Belvárosában emelkedik a festői szépségű, barokk palotákkal beépített vár tömbje.

Veszprém vára
Tés, Pusztapalota - Bátorkő vára
http://www.varturak.hu/magyar/oldalak/tes_pusztapalota_batorko_vara/

Várpalotától északra mintegy 5 km-re, a Fajdas-hegység egyik völgyében meredek és szűk területű sziklacsúcson találjuk Ópalota vagy mai nevén Pusztapalota várának romjait. A vár a 13. század végén vagy a 14. század elején épülhetett.

Tés, Pusztapalota - Bátorkő vára
Tatai vár
http://www.tata.hu/varosunk/nevezetesseg/var/4179

Tatán, az Öreg-tó partján található vízi vár. A Lackffy család kezdeményezésére az 1300-as évek végétől folyamatosan épült és átépült, ma Tata egyik gyöngyszeme. Fénykorát Luxemburgi Zsigmond és Hunyadi Mátyás idején élte, mint királyi nyaralókastély.

Tatai vár
Szigetvár
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szigetv%C3%A1ri_v%C3%A1r

Szigetvár már a történelem előtti időkben is lakott hely volt, ám mégis inkább a magyar-török küzdelem dicsőséges színhelyeként vonult a köztudatba, a vár 1566-os ostromának, Zrínyi Miklós várkapitány és katonáinak története. A vár falai közt sétálva felelevenedik a hősies múlt, a Leghősiesebb Város („Civitas Invicta”) múltja.

Szigetvár
Bory-vár, Székesfehérvár
http://bory-var.hu/node/910

Kevés olyan művészt ismerünk, aki még életében felépítette saját emlékművét és múzeumát, közéjük tartozik Bory Jenő. A vár története 1912-ben kezdődött, amikor Bory Jenő a Székesfehérvár melletti Mária-völgyben megvásárolta azt az egyholdnyi területet, ahol eleinte csak egy kis présház állt acélból, hogy a nyári szünetet családjával ott tölthesse. Bory Jenő saját műalkotásának tekintette a várát, nem annyira épületnek, mint inkább szobornak. Háza összefoglaló tervek nélkül, évről-évre fejlődött, terjeszkedett. A látszólag öncélú díszítményekkel ellátott, túlméretezett lakóház a magyarországi szimbolikus építészet különös példája...

Bory-vár, Székesfehérvár
Kőszegi Várszínház
http://www.koszegivarszinhaz.hu/

A Kőszegi Várszínház hivatalos honlapja, mely társulat 1982-ben alakult.

Kőszegi Várszínház
Gyulai Várszínház
http://www.gyulaivarszinhaz.hu/

Közép-Kelet Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavárában működik 1964 óta nyaranként a Gyulai Várszínház. A Várszínház július elejétől augusztus közepéig tartó évadában esténként a látványos történelmi dráma, a kortárs prózai színház különféle műfajai, az opera, a musical, a balett, a bábszínház, a komolyzene, a jazz, a blues, a népzene, a világzene és a néptánc műfajainak legjobb előadóival és előadásaival várja a látogatókat. Az utóbbi években a hazai művészek mellett világsztárok is fellépnek a Várszínház programjaiban.

Gyulai Várszínház
Siklós
http://www.siklosivar.hu/

A siklósi vár hazánknak fontos történelmi nevezetessége. Erődjének első falait még a 13. században, 1251 körül rakták le.

Siklós
Salgóvár
http://www.salgovar.hu/

Salgó várának weboldala. A Medves-fennsíkon, Salgóbánya település felett, a 625 méter magas vulkáni kúpon találjuk a várat. A várrom megközelítése nehézséget jelenthet kisgyermekes családoknak.

Salgóvár
Régéci vár
http://hu.wikipedia.org/wiki/Reg%C3%A9ci_v%C3%A1r

A Regéci vár egy 1300 körül épült vár a Zempléni-hegység középső részén, melynek már csak romjait láthatjuk.

Régéci vár
Gyulai vár
http://www.gyulavaros.hu/latnivalok/gyulai-var

A robosztus középkori vár egyedülálló. A Gyulai vár az egyetlen síkvidéki, gótikus, épen maradt téglavár Közép-Európában. A legtöbb nyári fesztivál, rendezvény helyszínéül is szolgál a városban. További látnivalók: a Gyulai Várszínház, Várfürdő...

Gyulai vár
Esztergomi vár
http://hu.wikipedia.org/wiki/Esztergomi_v%C3%A1r

Az esztergomi vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas, szakadékos oldalfalakkal határolt magaslaton áll. A vár Magyarország középkori történelmének kiemelkedő fontosságú helyszíne. Déli részén működik a Várszínház, a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma, valamint a Panoptikum.

Esztergomi vár
Szarvaskő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szarvask%C5%91_v%C3%A1ra

A Bakony nyugati oldalán, enyhébb lankák közötti völgyben bújik meg Döbrönte kicsiny települése, ami felett áll a középkori vár romjai.

Szarvaskő
Csókakő vára
http://hu.wikipedia.org/wiki/Cs%C3%B3kak%C5%91_v%C3%A1ra

sókakő vára a Fejér megyei Csókakő nevezetessége, a megye lényegében egyetlen középkori eredetű, a török időkben is használt vára. A 20. század második felére a gazdátlan vár igen romossá, életveszélyessé vált, melyen csak az 1995-ben megalakult Csókakői Várbarátok Társasága tudott változtatni, így jelentős anyagi támogatásukkal megindultak a régészeti feltárások és helyreállítások, amelyek napjainkban is folytatódnak.

Csókakő vára
Túrautak, kirándulások
http://www.turautak.eoldal.hu/

Szeretnénk ezen az oldalon Magyarország szépségeit bemutatni. Az itt található látnivalók, és túrautak többségét már végig jártuk, csodás élményeket szereztünk túráink során. Próbálunk rámutatni esetleges buktatókra, vagy olyan eldugott szépségekre, amelyeket sikerült megtalálnunk útjainkon.

Túrautak, kirándulások
Bujáki várrom
http://www.turautak.eoldal.hu/cikkek/varak--romok/varak--varromok/bujaki-var ...

Palócföld egyik érdekes vára a Bujáki vár. Romjai még ma is hirdetik a régi múltat, a dúló csatákat, török küzdelmeket kiáltó büszkeséggel.

Bujáki várrom
Vajdahunyad vára, Budapest
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vajdahunyad_v%C3%A1ra

A Vajdahunyad vára (Történelmi Épületcsoport) Alpár Ignác építész által alkotott épületegyüttes a budapesti Városligetben.

Vajdahunyad vára, Budapest
Citadella, Budapest
http://www.citadella.hu/

Budapest legszebb panorámálya...A Gellérthegy története több ezer éves múltja a keltákig és rómaiakig nyúlik vissza. Régészeti leletek tanúsága szerint már a római korban őrtorony állott itt, később boszorkánytanyaként és a legenda szerint Szent Gellért püspök mártíromságának helyszíneként vált híressé és hírhedté is egyben. A mai erőd közvetlen elődje a Pesti Királyi Egyetem csillagvizsgálójának épülete volt, a XIX. század első felében.

Citadella, Budapest
Budai várnegyed
http://hu.wikipedia.org/wiki/Budai_v%C3%A1r

A Budai várnegyed Budapest I. kerületében. Területén számos középkori eredetű műemlék, valamint 17–18. századbeli lakóházak és középületek található. A Budai várnegyed három fő része a Budavári Palota, a Szent György tér és a történelmi lakónegyed.

Budai várnegyed
Budai vár
http://www2.budavar.hu/index.php?menu=136

Budai vár - Budapest I. kerület. A Vár két, jól elkülöníthető területegységből áll: a polgárvárosból és a királyi palotaegyüttesből. IV. Béla az 1241-42. évi tatárjárást követően, a tatárok kivonulása után várak építését rendelte el. Az általa építtetett Budavári Palota köré is falat húzatott.

Budai vár
Budai várnegyed turista térképe
http://www2.budavar.hu/index.php?menu=185

A Budai Várnegyed turistatérképe. Az oldalon, a képre kattintva nagyméretű verzió is elérhető!

Budai várnegyed turista térképe
Hirdetések
Oldal leírása
var.wyw.hu: Várakról szóló webkatalógus. Vár útikalauz: várak, várromok, várkastélyok és erődök Magyarországon és külföldön. Hasznos tippek, túraútvonalak, várbarátoknak, történelmi kultúra iránt érdeklődőknek. Programlehetőségek, valamint a középkor, lovagkor hangulatát visszaadó várjátékok, éttermek.
Gyűjteményünkben 270 válogatott várak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 270 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3941