Írország várai, várak Írországban > Várak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Írország várai, várak Írországban > 9 weboldal. Kategória leírása: A varázslatos zöld sziget, Írország csodálatos ősi várai, erődítményei. (Castles in Ireland)
Szponzorált linkek
Kilkenny Castle
http://www.kilkennycastle.ie/

Kilkenny vár hivatalos weboldala. A várat normannok építették 1190-ben, az évszázadok során többször átépítették, egyébként itt használtak először öblítős wc-t Írországban :)

Kilkenny Castle
Rock of Cashel
http://www.cashel.ie/

Rock of Cashel (Cashel sziklája) hivatalos weboldala. Írország egyik legjobb állapotban fennmaradt vára.

Rock of Cashel
Trim vára
http://www.heritageireland.ie/en/midlandseastcoast/TrimCastle/

Trim egy hangulatos kisváros Meath megyében, központhjában található meg a vár. Érdekesség: A Rettenthetetlen című film számos jelenetét itt forgatták a várban és a környékén.

Trim vára
Cahir Castle
http://www.heritageireland.ie/en/south-east/cahircastle/

Cahir Castle hivatalos weboldal. Nyitvatartás, belépőjegy árak, elérhetőség. A vár különleges szolgáltatása a nagyszerű audio-vizuális show, mely bemutatja a vár történelmét.

Cahir Castle
Komlós Attila: Rock of Cashel és Cahir
http://hetedhethatar.hu/hethatar/?p=6915

Írország fő vonzerői a természeti értékek és a kelta hagyományok mellett a középkori építmények, várak. Ezúttal két ilyet látogatunk meg, a sziklára épült Rock of Cashel erődtemplomát és a tőle nem messze elhelyezkedő Cahir várát. Itt található: Cashel, South Tipperary, Ireland.

Komlós Attila: Rock of Cashel és Cahir
Cahir vára
http://reserva.blog.hu/2011/10/06/irorszag_varai_cahir_vara_es_a_swiss_cottage

A barátságos városka közepén, a Suir folyó partján álló Cahir vára Írország egyik legnagyobb és legépebben megmaradt erődítménye. Cahir város másik látnivalója az ún. Swiss Cottage, ami nagyon hasonlít egy svájci parasztházra...

Cahir vára
Írország: Bunratty vára
http://hetedhethatar.hu/hethatar/?p=6879

A Shannon torkolatvidékén található Bunratty a régmúlt kedvelőinek igazi paradicsoma. Itt áll a 15. századi vár, szomszédságában pedig a Folk Park, az ír vidéki élet múltját bemutató szabadtéri múzeum.

Írország: Bunratty vára
Írország csodás várai
http://www.femcafe.hu/cikkek/utazas/irorszag-legcsodalatosabb-varai

Robosztus, bevehetetlen, varázslatos építmények ezek, amelyek az évszázadok alatt legendás csaták szemtanúi, sötét és romantikus titkok őrzői, valamint kalózok és kísértetek otthonai voltak. Szinte beleborzong az ember, amikor ott áll elöttük...Írország várai egytől-egyig az ország és az ír nép múltja előtt tisztelegnek. Ha valaki Írországban jár, néhány kastély felkeresése a kötelező program része.

Írország csodás várai
A kelták szigete - Írország
http://vista.hu/a-keltak-szigete-1.html

Ír földön járni olyan, mint egy misztikus utazás. Aki Írországba látogat, olthatatlan vágyat érez, hogy felkeressen néhány remek állapotban megmaradt várat, illetve kastélyt.

A kelták szigete - Írország
Hirdetések
Oldal leírása
var.wyw.hu: Várakról szóló webkatalógus. Vár útikalauz: várak, várromok, várkastélyok és erődök Magyarországon és külföldön. Hasznos tippek, túraútvonalak, várbarátoknak, történelmi kultúra iránt érdeklődőknek. Programlehetőségek, valamint a középkor, lovagkor hangulatát visszaadó várjátékok, éttermek.
Gyűjteményünkben 270 válogatott várak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 270 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3927