Vár programok, várszínház, középkori étterem, történelmi múzeum > Várak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Vár programok, várszínház, középkori étterem, történelmi múzeum > 20 weboldal. Kategória leírása: Vár és történelmi múzeumok, alapítványok, várszínház, kultúrális rendezvények, várprogramok színes skálája, valamint középkori éttermek.
Szponzorált linkek
UNESCO World Heritage
http://whc.unesco.org/

az UNESCO keretén belül működő Világörökségi Bizottság (World Heritage Committee) hivatalos weboldala. Világörökségi programja az emberiség kulturális és természeti örökségének védelme, azok nyilvántartásba vétele.

UNESCO World Heritage
Múlt-kor történelmi portál
http://www.mult-kor.hu/

Múlt-kor történelmi portál és magazin weboldala. Tudományos ismeretterjesztés a magyar történelem témakörében.

Múlt-kor történelmi portál
Felső-magyarországi Várak Egyesülete
http://www.eszakivarak.hu/

Északi várak útján - Felső-magyarországi Várak Egyesületének weboldala. Az egyesület 2003-ban alakult. Céljuk, a várak megőrzésének, helyreállításának, fejlesztésüknek elősegítése. Az internetes oldalon az észak-magyarországi várak jellemzőit tartalmazó adatbázis létrehozása és rendszeres karbantartása, a várak létezésével és tevékenységével kapcsolatos információk folyamatos publikálása.

Felső-magyarországi Várak Egyesülete
Történelem Klub
http://www.tortenelemklub.com/

A Történelem Klub Magyarország legnagyobb, a történelem tárgykörével foglalkozó internetes felülete. Tanulmányok, cikkek.

Történelem Klub
Várak Magyarországon - Castles in Hungary
http://www.varak.hu/

Vár adatbázis alaprajzokkal, fényképekkel, történelmükkel. Várak, várromok, várkastélyok, vártemplomok, erődök. A történelmi Magyarország várai.

Várak Magyarországon - Castles in Hungary
Világörökség
http://www.vilagorokseg.hu/

Magyar világörökségi helyszínek, hírek, információk.

Világörökség
Sir Lancelot Lovagi Étterem
http://sirlancelot.hu/

Középkori étterem, a régmúlt hangulatában, korhű zenékkel. H-1065 Budapest Podmaniczky u. 14

Sir Lancelot Lovagi Étterem
MAMÉG
http://www.mameg.hu/

MAMÉG - Magyar Műemlék és Épületgondozó Hálózat Alapítvány weboldala. Céljuk: az épített örökség védelme, műemlékvédelem, helyreállítás, rekonstrukció, restaurálás, állapotfelmérés és állagmegóvás.

MAMÉG
Gyulai Várszínház
http://www.gyulaivarszinhaz.hu/

Közép-Kelet Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavárában működik 1964 óta nyaranként a Gyulai Várszínház. A Várszínház július elejétől augusztus közepéig tartó évadában esténként a látványos történelmi dráma, a kortárs prózai színház különféle műfajai, az opera, a musical, a balett, a bábszínház, a komolyzene, a jazz, a blues, a népzene, a világzene és a néptánc műfajainak legjobb előadóival és előadásaival várja a látogatókat. Az utóbbi években a hazai művészek mellett világsztárok is fellépnek a Várszínház programjaiban.

Gyulai Várszínház
Kőszegi Várszínház
http://www.koszegivarszinhaz.hu/

A Kőszegi Várszínház hivatalos honlapja, mely társulat 1982-ben alakult.

Kőszegi Várszínház
Várszótár
http://www.varturak.hu/magyar/oldalak/varszotar/

A várszótár, lexikon segítségével megismerhetjük a várakkal kapcsolatos szakszavakat, kifejezéseket és jelentésüket, mint például: amírozás, , falszoros, rondella...

Várszótár
Várak határok nélkül
http://www.varak-hrady.eu/

A Várak határok nélkül weboldal, 2010. augusztus 30 óta működik és első körben bemutatja a csatlakozott felső-magyarországi várakat, valamint a határon túlról az alsó-szlovákiai várakat.

Várak határok nélkül
Excalibur Étterem - Eger
http://www.excaliburetterem.hu/

Excalibur Középkori Lovagi Étterem weboldala - 3300 Eger, Érsekkert 1.

Excalibur Étterem - Eger
Camelot Restaurant - Siófok
http://www.camelotrestaurant.hu/

A Camelot korát idéző középkori étterem külsőségeiben is a lovagkort idézi: a bejáratnál kőből rakott kerítésen halad keresztül a látogató, akit odabent régmúlt idők hangulatát árasztó falak vesznek körül. Belépve rögtön udvari bolond csalogatja maga után a három méter magas páncéllovag mellett elhaladó hölgyeket és urakat a súlyos fa asztalokhoz. Az asztaltársaság ezt követően figyelemmel kísérheti, mint készülnek a fenséges fogások, hiszen azokat szemük láttára süti-főzi a szakács. Az ínycsiklandó falatokat korhű ruhákba öltözött pincérek szolgálják fel fa- és cseréptálakban, melyekből a nemes társaság faétkészlettel vagy épp anélkül, puszta kézzel lakmározhat.

Camelot Restaurant - Siófok
Sir Vincent - Győrszentiván - Kertváros
http://www.sir-vincent.hu/

Sir Vincent Lovagi Étterem - 9011 Győrszentiván - Kertváros, Dunasor 1.

Sir Vincent - Győrszentiván - Kertváros
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
var.wyw.hu: Várakról szóló webkatalógus. Vár útikalauz: várak, várromok, várkastélyok és erődök Magyarországon és külföldön. Hasznos tippek, túraútvonalak, várbarátoknak, történelmi kultúra iránt érdeklődőknek. Programlehetőségek, valamint a középkor, lovagkor hangulatát visszaadó várjátékok, éttermek.
Gyűjteményünkben 270 válogatott várak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 270 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3927