Lengyel várak, lengyelországi várak, várak Lengyelországban > Várak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Lengyel várak, lengyelországi várak, várak Lengyelországban > 12 weboldal. Kategória leírása: Várak, várromok, erődök valamint várkastélyok Lengyelországban. (Castles in Poland)
Szponzorált linkek
Wawel
http://www.wawel.krakow.pl/

Lengyelország, Krakkó - Wawel a királyi palota hivatalos weboldala.

Wawel
Ksiaz vára
http://www.ksiaz.walbrzych.pl/

A Ksiaz vár hivatalos lengyel weboldala. Az alsó-sziléziai hatalmas vár egy szikla csúcsára épült, benne szálloda is üzemel.

Ksiaz vára
A Német Lovagrend kastélya: Malbork
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_N%C3%A9met_Lovagrend_kast%C3%A9lya_Malborkban

A Német Lovagrend kastélya Malborkban középkori erődítmény Lengyelországban, a világ legnagyobb téglából épült vára, 2000 óta az UNESCO Világörökség része. Malbork vára magyarul: Máriavár.

A Német Lovagrend kastélya: Malbork
Castles of Poland
http://www.castlesofpoland.com/

Lengyel várak, kastélyok információi, történetük, térképek, képek. Az oldal azokhoz szól aki szeretik a történelmet, szeretnek kirándulni.

Castles of Poland
Wikipédia: Wawel
http://hu.wikipedia.org/wiki/Wawel

A királyi palota (lengyelül: Zamek Królewski) a krakkói Wawel része, a középkori Lengyelország uralkodóinak székhelye volt 1038-tól 1596-ig.

Wikipédia: Wawel
Várak, paloták, kastélyok
http://www.lengyelorszag.travel/hu/varak-palotak-kastelyok/

Lengyelország turisztikai oldala: Műemlékek Lengyelországban: várak, kastélyok, paloták. A lengyel várakban még mindig virágzik a lovag-kultúra. Versenyeket illetve korhű öltözetben megszervezett bemutatókat és játékokat tartanak.

Várak, paloták, kastélyok
Dunajec - Nedec
http://www.magyarorszag-szep.hu/Nedec/index.html

Nedec magyar vára, régi nevén Dunajec vára, évszázadokon keresztül nézett farkasszemet a folyó túlpartján lévő lengyel várral, Czorsztynnal. Ma már mindkettő Lengyelországhoz tartozik.

Dunajec - Nedec
Krzyztopór Várkastély
http://www.lengyelorszag.travel/hu/varak-palotak-kastelyok/%E2%80%9Ckrzyztop ...

A monumentális, védővárszerű, hatalmas várkastély légköbtartalmát tekintve Lengyelország egyik legnagyobb vára.

Krzyztopór Várkastély
Malbork, a vöröstéglás lovagvár
http://www.kihagy6atlan.hu/temak/epiteszeticsoda/malborkavorosteglaslovagvar/

A keresztesek vöröstéglás, masszív falaival és bástyáival ékes, monumentális vára nagy hatással van a látogatókra. Ez nem is csoda, hiszen a 20 hektáron elterülő építmény nemcsak a német lovagrend székhelye és legfontosabb erődítménye volt, de ez egyben Európa legnagyobb gótikus vára is.

Malbork, a vöröstéglás lovagvár
Hitler földalatti, titkos bunkererei
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=17934

Múlt-kor történelmi portál érdekes cikke: Több helyen épített ki Hitler titkos föld alatti bunkereket, fegyverraktárakat, olykor egész városokat Lengyelországban, néhánynak még jelenleg is folyik a feltárása. Ilyen a Ksiaz vár alatti bunker-rendszer is.

Hitler földalatti, titkos bunkererei
A Nedeci-vár titka
http://www.arkonbokron.hu/blogs/viewblog/2-a-nedeci-var-titka

Árkon Bokron - A A Nedeci-vár titka. A „Kirándulások 6 ország hegységeiben” című barna könyv 347. oldalán a nedeci várral foglalkozó bekezdés utolsó mondata a következő: „A várban találták meg 1946-ban az inkák rejtélyes történetű végrendeletét.” Puff neki! Mi ez? Csak úgy, ennyit odavetni? Mi az a rejtélyes történet? Na, ennek jártam utána az évek során. Nehezen állt össze a kép, de nem gagyi a história, úgyhogy elmondom.

A Nedeci-vár titka
Krasiczyn várkastély és park
http://www.krasiczyn.com.pl/en/index.html?p=p_163&sName=castle

A krasiczyni várkastélyés a terjedelmes díszpark hivatalos weboldala. A vár egy része megtekinthető. A 20 holdas ősfákban és faritkaságokban bővelkedő tájparkban levő XIX. századi épületben szálloda működik. Úgy tudom, csak idegenvezetővel látogatható.

Krasiczyn várkastély és park
Hirdetések
Oldal leírása
var.wyw.hu: Várakról szóló webkatalógus. Vár útikalauz: várak, várromok, várkastélyok és erődök Magyarországon és külföldön. Hasznos tippek, túraútvonalak, várbarátoknak, történelmi kultúra iránt érdeklődőknek. Programlehetőségek, valamint a középkor, lovagkor hangulatát visszaadó várjátékok, éttermek.
Gyűjteményünkben 270 válogatott várak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 270 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3927