Várak Magyarországon, magyar várak, várkastéy, várrom > Várak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Várak Magyarországon, magyar várak, várkastéy, várrom > 41 weboldal. Kategória leírása: Várak, várromok, erődök valamint várkastélyok Magyarországon. (Castles in Hungary)
Szponzorált linkek
Citadella, Budapest
http://www.citadella.hu/

Budapest legszebb panorámálya...A Gellérthegy története több ezer éves múltja a keltákig és rómaiakig nyúlik vissza. Régészeti leletek tanúsága szerint már a római korban őrtorony állott itt, később boszorkánytanyaként és a legenda szerint Szent Gellért püspök mártíromságának helyszíneként vált híressé és hírhedté is egyben. A mai erőd közvetlen elődje a Pesti Királyi Egyetem csillagvizsgálójának épülete volt, a XIX. század első felében.

Citadella, Budapest
Esztergomi vár
http://hu.wikipedia.org/wiki/Esztergomi_v%C3%A1r

Az esztergomi vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas, szakadékos oldalfalakkal határolt magaslaton áll. A vár Magyarország középkori történelmének kiemelkedő fontosságú helyszíne. Déli részén működik a Várszínház, a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma, valamint a Panoptikum.

Esztergomi vár
egri vár
http://www.egrivar.hu/

Dobó István Vármúzeum, az egri vár hivatalos weboldala. Turisztikai információk, programok, rendezvények. Az egri vár ma védett műemlék, melyben a Dobó István Vármúzeum működik. Az állandó kiállításokon bemutatjuk a vár történetét, föld alatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit...A hősies helytállás a várat ostromló törökök ellen, a magyar történelem egyik kiemelkedő eseménye, s híre – Gárdonyi Géza történelmi regénye révén – a világ minden részébe eljutott.

egri vár
Diósgyőri vár
http://www.diosgyorivar.hu/

Miskolc belvárosától mintegy 8 kilométerre, a Bükk hegység lábánál, gyönyörű természeti környezetben található a Diósgyőri vár, melyet rangos hely illet meg Magyarország műemlékei között. Napjainkban a Diósgyőri vár tágas belső udvara kulturális rendezvényeknek, koncerteknek, színházi előadásoknak ad otthont; a rondellában, a kazamatában és a tornyokban pedig látványos kiállítások várják a látogatókat.

Diósgyőri vár
Magyarországi várak listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_v%C3%A1rak_list%C3%A1ja

Magyarországi várak listája a Wikipédián. Fotók, leírások, történelmük.

Magyarországi várak listája
Sirok
http://www.sirokivar.hu/

A várrom, a Bükk és a Mátra határán a Tarna-patak észak felé kiszélesedő völgye felett áll. 1713-ban a többi magyar várral együtt végleg lerombolták. A falak leomlottak, a kazamaták összedőltek... A falu életét, sorsát meghatározó szerepe véglegesen megszűnt. A csend és nyugalom fellegvára lett, de a romjaiban is lenyűgöző látvány előtt ma is csodálattal áll meg az idegen.

Sirok
Cseszneki vár
http://www.csesznekivar.hu/

A Bakony hegységében elbújva, egy sziklaszirten láthatóak Csesznek várának festői kőfalai. Ez az erődítményünk az 1241–42-es tatárjárás utáni nagy várépítési korszak szülötte. A Cseszneki Vár egész évben minden nap fogadja a látogatókat! A vár állandó és időszakos programokkal várja az érdeklődőket!

Cseszneki vár
Thury-vár Várpalota
http://thuryvar.hu/

A Bakony és Sárrét találkozásánál fekvő terület már akkor is kisebb település volt kedvező feltételekkel, a Fehérvár-Veszprémi római út mellett. Az építés lefolytatásáról csak annyit tudunk bizonyosan, hogy 1397-ben már készen állt a palota. Ezért lehetünk büszkék arra, hogy a több mint 600 éves várfalak őrzik a múlt emlékét Várpalota városban! A várpalotai vár helyet ad a Magyar Vegyészeti Múzeumnak és a 2007-ben Gróf Sztáray Antal Bányászati Múzeum nevet felvett Bányászattörténeti Gyűjteménynek, valamint 1998-tól a várudvar megnyitásával nyári színházi és kulturális rendezvényeknek is otthona lett.

Thury-vár Várpalota
Szigliget
http://szigliget.hu/

Szigliget vára a Balaton-felvidéken, Szigliget falu mellett, a Balaton egykori szigetét képező vulkanikus hegy kúpján emelkedik.

Szigliget
Sümeg
http://www.sumegvar.hu/

A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült. A várba gyalogosan lehet felsétálni, azonban a várúton igénybevehető vártaxi közlekedik. Sok-sok program és rendezvény várja a látogatókat.

Sümeg
Kinizsi Vár - Nagyvázsony
http://www.kinizsivar.hu/

A Balaton-felvidék kisebb-nagyobb lankái között található Nagyvázsony községe, melynek egyik domboldalában tör az égbolt felé a középkori vár lakótornya. Hunyadi Mátyás király a hadjárataiban tanúsított vitézségéért Kinizsi Pálnak adományozta.

Kinizsi Vár - Nagyvázsony
Csobánci vár
http://www.csobancvar.hu/

Csobánc vára Veszprém megyében, a Csobánc hegyen található. A 13. században épült, ma már csak a várromot láthatjuk.

Csobánci vár
Csillagvár - Balatonszentgyörgy
http://hu.wikipedia.org/wiki/Csillagv%C3%A1r

A Balaton déli partjánál, Balatonszentgyörgy közelében áll a Csillagvár. 1820–1821 között építették, nevét négyágú, csillag alakú alaprajzáról kapta. A Csillagvár az idegenforgalmi szezonban fogadja látogatóit, akik a szabadtéri színpadon a „Csillagvári Esték” rendezvénysorozatát is megtekinthetik.

Csillagvár - Balatonszentgyörgy
Budai várnegyed turista térképe
http://www2.budavar.hu/index.php?menu=185

A Budai Várnegyed turistatérképe. Az oldalon, a képre kattintva nagyméretű verzió is elérhető!

Budai várnegyed turista térképe
Vajdahunyad vára, Budapest
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vajdahunyad_v%C3%A1ra

A Vajdahunyad vára (Történelmi Épületcsoport) Alpár Ignác építész által alkotott épületegyüttes a budapesti Városligetben.

Vajdahunyad vára, Budapest
Hirdetések
Előző lap [1] 2 3 Következő lap
Oldal leírása
var.wyw.hu: Várakról szóló webkatalógus. Vár útikalauz: várak, várromok, várkastélyok és erődök Magyarországon és külföldön. Hasznos tippek, túraútvonalak, várbarátoknak, történelmi kultúra iránt érdeklődőknek. Programlehetőségek, valamint a középkor, lovagkor hangulatát visszaadó várjátékok, éttermek.
Gyűjteményünkben 270 válogatott várak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 270 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3927