Várak Szlovákiában, szlovák várak > Várak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Várak Szlovákiában, szlovák várak > 21 weboldal. Kategória leírása: Várak, erődök, várromok, várkastélyok Szlovákia területén. (Castles in Slovakia) Műemlékekben, várakban Szlovákia gazdag ország.
Szponzorált linkek
Wikipédia: Krasznahorka vára
http://hu.wikipedia.org/wiki/Krasznahorka_v%C3%A1ra

Krasznahorka vára Szlovákiában, a Kassai kerület Rozsnyói járásában található, Rozsnyótól 6 km-re. A várat a 13. század második felében a Csetneki és Máriássy család építtette. Sajnálatos módon, 2012. március 10-én, szombat délután, a szlovákiai parlamenti választások napján két, az ottani putrikban lakó cigánygyerek cigarettázás közben felgyújtotta a vár alatti füves domboldalt. Az erős szélben a vár tetőszerkezete is lángra kapott és beomlott...

Wikipédia: Krasznahorka vára
Wikipédia: Pozsonyi vár
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pozsonyi_v%C3%A1r

A vár Pozsonyban, a Duna bal partján 85 méter magas dombon található. A Pozsonyi vár története.

Wikipédia: Pozsonyi vár
Krasznahorka
http://www.hradkrasnahorka.sk/

Ahogy a bevezetőben már utaltunk rá, Krasznahorka azon néhány Szlovákia területén fennmaradt profán műemlékek egyike, amely nem esett áldozatul a háború alatti és utáni enyészetnek. A gyűjtemény alapját elsősorban a fegyverek képezik, amelyeket már a 19. században is kiállítottak. Hogy egységes képet kapjunk az Andrássy család történelméről és gazdag hagyatékáról, szinte elengedhetetlen, hogy meglátogassuk a Krasznahorkaváralján található mauzóleumot és képtárat, valamint a betléri Andrássy-kastélyt és nagy kiterjedésű angolparkját.

Krasznahorka
Wikipédia: Trencséni vár
http://hu.wikipedia.org/wiki/Trencs%C3%A9ni_v%C3%A1r

A Trencséni vár Trencsén városának szívében, a várhegy (Mária-hegy) mészkőszirtjén emelkedik a Vág völgye fölött. Trencsén várának története, történelme, érdekességek, látnivalók.

Wikipédia: Trencséni vár
Wikipédia: Szlovákia várai
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Szlov%C3%A1kia_v%C3%A1rai

Szlovákia várai a szabadon szerkeszthető Wikipédián, összegyűjtve.

Wikipédia: Szlovákia várai
Fülek vára
http://www.varak-hrady.eu/magyar/oldalak/fulek/

A füleki vár a szlovák-magyar határvidéken, egy 65 méter magas, É-i oldalán igen meredeken emelkedő vulkáni kúpra épült meg a 13. század első felében. Három részre tagolható: alsó, középső és felső várra.

Fülek vára
Léva vára
http://hu.levice.sk/levai-var.phtml?id3=13705

A Lévai vár története, legendája, Léva (Levice) város hivatalos weboldalán.

Léva vára
Vihorlát térkép Tarna várához
http://www.turafotok.hu/vihorlat-terkep-szinnai-ko-tarna-var.html

A Vihorlát-hegység Szlovákia keleti részén található. Térkép részlet a Szinnai-kőhöz és Tarna várához vezető túraútvonalakkal.

Vihorlát térkép Tarna várához
Bajmóci várkastély (Zámok Bojnice)
http://www.szlovakia-utazas.hu/muemlekek/zamok-bojnice/

Trencséntől (Trenčín) csupán 65 kilométerre keletre, a Nyitra folyó partján, a Privigyei (Prievidza) járásában, a város nyugati részén fekszik. Egyike a legrégebbi és egyben a legszebb váraknak nemcsak Szlovákiában, de Közép-Európában is. A várkastély megtekintése során érdemes meglátogatni a vár alatt húzódó cseppkőbarlangot, amely a 26 m mély várkúttal van összekötve. A kastély parkjában található Mátyás király híres, több mint 600 éves és 12,5 méter átmérőjű bajmóci hársfája, valamint az állatkert melyben ritka, egzotikus állatok is láthatók.

Bajmóci várkastély (Zámok Bojnice)
A határmítosz: Dévény
http://www.ketezer.hu/menu4/2006_12/deveny.html

Gabriela Kiliánová: A határmítosz: Dévény vára. Dévény olyan hely, amelyhez nemcsak egy, hanem legalább három nemzet emlékezete kötődik: a magyaré, az osztrák/németé és a szlováké...

A határmítosz: Dévény
Árva vára
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81rva_v%C3%A1ra

Wikipédia: Árva vára bemutatása, története, mely Szlovákiában, Árvaváralja község mellett, az Árva folyó fölé magasodó sziklára épült.

Árva vára
Slovakia.travel
http://www.slovakia.travel/portal.aspx?l=4&ami=308039&smi=308039

Szlovákia területén több mint 100 várat, várkastélyt és legalább kétszer annyi, különböző történelmi korokban épült kastélyt lehet fellelni.

Slovakia.travel
Szepesi vár
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szepesi_v%C3%A1r

Szepes (Spiš) keleti látóhatárán feltűnik a Szepesi vár (Spišský hrad) terjedelmes körvonala. kiterjedésével Közép-Európa legnagyobb vára. 1993-ban Szepes várát a környező műemlékekkel (Szepeshely, Szepesváralja, Zsigra) bejegyezték az UNESCO a világ kulturális és természeti örökségének jegyzékébe.

Szepesi vár
Szepesi vár honlapja
http://www.spisskyhrad.com/

A Szepesi vár hivatalos honlapja. A vár története, információk, képek, programok.

Szepesi vár honlapja
A Pozsonyi vár
http://www.slovakia.travel/entitaview.aspx?l=4&ami=308039&smi=308039&llt=1&i ...

A vár már a 9. század végén jelentős, székhelyként szolgáló várerőd szerepét töltötte be. Információk a várról: nyitvatartás, elérhetőség, belépőjegy árak.

A Pozsonyi vár
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
var.wyw.hu: Várakról szóló webkatalógus. Vár útikalauz: várak, várromok, várkastélyok és erődök Magyarországon és külföldön. Hasznos tippek, túraútvonalak, várbarátoknak, történelmi kultúra iránt érdeklődőknek. Programlehetőségek, valamint a középkor, lovagkor hangulatát visszaadó várjátékok, éttermek.
Gyűjteményünkben 270 válogatott várak témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 270 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3927